Ouderwets leuke intocht

Zaterdagochtend 12 november hoorde de wachtende kinderen rond 09.50 uur reeds ter hoogte van de Algerabrug de stoomfluit van de pakjesboot De Spanje
Keurig op tijd arriveerde Sint en zijn gevolg rond 10.00 uur op het Vuijkterrein waar hij werd opgewacht door duizenden kinderen met hun ouders / grootouders.
Ook de Burgemeester Peter Oskam was reeds vroeg met zijn gezin naar de kade gekomen om de Sint te verwelkomen.

In afwachting zongen de kinderen de Sinterklaasliedjes en zagen ze een containerschip even aan voor de pakjesboot.
Tussen de aanwezige Ballon / Steltpieten zijn tientallen kinderen ook zelf als Zwarte piet verkleed, Capelle telt veel allochtone kinderen en die waren er ook massaal bij even als hun ouders.
Honderden kilos peper en kruidnoten werden door de vele Pieten uitgedeeld en de kinderen gingen dan ook met vele nootjes naar huis.

Na een wandeling langs de kade stond bij het Vuijkhuis de trouwe schimmel op Sint te wachten en kon de rit naar het Stadsplein aanvangen.
Hier was Cees v d Meer en de Route Piet Rene reeds druk bezig met de voorbereidingen om de Sint een warm welkom te heten, uit volle borst werd er geoefend om de Sintliedjes toch maar heel goed onder de knie te krijgen en toen om 11.30 uur Sint op het Stadsplein verscheen werd hij dan ook warm toegezongen.
 

 

Op het podium werd het een dolle boel, kinderen kwamen een lied zingen of vertelden een mooi verhaal en gingen massaal in polonaise ,ook de burgemeester en het kindercollege lieten zich niet onbetuigd en danst sten vrolijk mee.
Rond 12.15 uur was het tijd voor een geweldig optreden van de meiden groep de 3 Ps en met hun repertoire van nieuwe en bekende Sinterklaas liedjes werd het een feestelijke boel, helaas was het na dit optreden tijd voor Sinterklaas om verder te gaan want er stond voor hem en zijn gevolg nog veel op het programma deze dag.